Photo session
Publicerat den

Idag fotades vi för våra senior pictures. Kerrigan skulle ta massa bilder med "teman", bland annat med hästarna. Jag och Marie tog bara bilder till the yearbook. Här är jag innan fotograferingen:
Här fotas jag:
Nog med bilder på mig!
Sådana här bilder tog Kerrigan. Hela grejen var väldigt amerikansk och jag tröttnade efter två timmar haha. Jag hade också velat ha en sådan photo shoot någon gång för det såg underbart ut!
 
Tillslut vill jag bara välkomna min älskade vän Clara Risberg till staterna!
 
 
Drömmen du aldrig drömt.Internet har kaosat, förlåt
Publicerat den

Igår shoppade vi för första gången! Vi åkte till the mall och gick först till American eagle. Jag hittade inget jag behövde där så jag gick till andra sidan där Abercrombie & Fitch ligger :D

 A&F :D

Där hittade jag fyra saker jag ville ha men bestämde mig för att köpa två av dem. Det blev en keps och en klänning.

Jag kommer såklart inte ha strumpor till haha. 

Sen gick vi till en michigan-butik och köpte varsin t-shirt till mig och Marie. T-shirt och keps:

 

På kvällen åkte vi på vår första high school football game. Vårt lag är tydligen jättedåligt men vår student section är awesome. Student section är den del av läktaren där alla high school-elever står och hejar, sjunger, hoppar, skriker, dricker. Det är mest de populära seniors-arna som dricker och ibland röker på. Min värdsyster som är lika gammal som mig är sportig så hon är mer seriös vilket innebär att hon varken är bland de populära eller dricker. Det gör mig ingenting för jag är ju utbytesstudent och kan bli hemskickad om jag blir påkommen med alkohol eller droger.

Detta är student section. 

Vårt lag var otroligt nära att inte förlora. Det stod 14-7 och de var supernära en touchdown som ger 6 poäng. Om de hade lyckats med det hade de fått en chans att sparka bollen mellan de stora stolparna vilket ger 1 poäng efter en touchdown. Nu lyckades de ju inte och matchen slutade 14-7. Det är svårt att förstå football om man inte har sett det innan men efter att ha fått det förklarat på olika sätt några gånger börjar jag komma in i det.

Idag ska vi ta senior pictures. Det är den bilden som kommer sitta i vår yearbook.

 

Drömmen du aldrig drömt.
LACROSSE
Publicerat den

Som ni redan vet kommer jag spela lacrosse under mitt år här i USA. Jag har försökt/provat/spelat i ungefär 4-5 dagar nu och det är hur kul som helst. I början var det svårt att förstå hur man skulle göra eftersom det var nytt. Idag körde jag wallball och tränade på att cradle (blir konstigt gramatiskt när jag kör på två språk) i ungefär två timmar. Det känns som att jag har blivit mycket bättre men det är svårt att mäta. Om 9 månader kanske jag är superbra på lacrosse, vem vet?
Jag försökte se farlig ut :'D
Vid sju ikväll kommer hela lacrosselaget hit och äter s'mores :) Det ska bli kul att prata med alla och antagligen träffa några nya.
This is me, cradling (låter bättre med hela meningen på engelska). Bakom mig ser ni mitt hus.
Låtsas att jag är värsta proffset :D Marie tog fotot :)
 
Drömmen du aldrig drömt.
 Kontakt
Publicerat den

Igår var vi i en sportbutik för att köpa basketskor och gympaskor. Jag köpte inga men det kanske jag ska. Mamma säger att jag tog med mina basketskor men jag hittar dem inte och jag packade aldrig upp några. Jag trodde de var hemma men det är de tydligen inte heller... Aja det löser sig! När vi kom hem från att ha handlat skor hade jag och mina värdföräldrar det stora snacket om kontakten med Sverige. Jag får bara kontakta Sverige en gång i veckan från och med nu. Dr var nära på att ta min telefon ifrån mig men jag lyckades vända det till att jag får använda min svenska telefon till allt utom att smsa och att ringa. Jag har två provdagar nu för att se om jag klarar det. Det är jättejobbigt för ju mindre jag pratar med mina vänner desto mer saknar jag dem. Jag vet egentligen vilket sätt som är bäst men jag ska ge det en chans. Allt finns ändå kvar när jag kommer hem. Jag vill ju njuta av tiden här så mycket som möjligt! Jag tror också att när jag kommer igång med skolan och kommer det bli enklare.
Igår var vi på open field för lacrosse. Det var superkul och jag tror att det kommer bli ett spännande år med mycket lacrosse. Jag börjar faktiskt redan bli bättre och jag har lärt mig att kasta och "to cradle" med båda händerna (man kan hålla vänster eller höger hand högst upp på staven). Cradle är ett sätt att behålla bollen i sin stav/korg. Man kan jämföra det med att dribbla i fotboll eller basket.
På kvällen hände inte så mycket mer, vi åt middag och efter ett tag gick vi och la oss.
Haha jag ser en aning lost ut men det är vardagsliv som utbytesstudent.
 
Idag hade vi orientation i skolan. Det var alla freshmen och vi utbytesstudenter. Först lekte vi en del lekar i gympasalen. Bland annat var det en lek där de tog ner fem frivilliga freshmen av varje kön som ställde sig i ett led och fick varsin ballong. Framför båda leden ställde det sig en "ledare" med samma kön som de skulle krama för att spräcka ballongen de hade satt mellan dem. Precis innan de startade fick ledarna byta plats så att det var en ledare av motsatt kön de skulle krama och spräcka en ballong med. Tjejerna vann :) Efter några fler lekar ställde vi oss i grupper om 8 eller 9 och började rundvisningen. Jag visste redan hur skolan var uppbyggd eftersom jag har varit i den med mina systrar, Marie och Brian så jag hade inga problem med att hitta! Vår grupp gick till ett klassrum och gjorde ännu fler lekar för att lära varandras namn och så. Sen gick vi och åt lunch i cafeterian/matsalen.
Det fanns en Michigan-butik i Ann Arbor och jag kände på ett skumfinger för första gången i mitt liv :O
 
På eftermiddagen åkte vi och handlade skolsaker. Vi åkte och åt middag i Ann Arbor på Darbys favoritrestaurang som heter BD's mongolian grill. Det var jag, Marie, Darby, Brian, Elliott och Elliotts pappa Jules (tror jag). Restaurangen fungerade så att man fick en skål som man fyllde med olika sorters kött och pasta. Sen gick man vidare och fyllde på med olika sorters grönsaker. Efter det tog man nån sås och gick till "grillen" där de stekte allt.
Här är min mat och grillen.
 
Det blev supergott och faktiskt ganska nyttigt eftersom jag tog mycket grönsaker. Det fanns även ett salladsbord som jag åt utav.
Hahaha.
 
När vi kom hem badade vi för första gången i dammen! Det var jättekul och det regnade. Skillnaden är att här var det varmt även fast det regnade.
 
Drömmen du aldrig drömt.
 Kyrkan, open gym och lektioner!
Publicerat den

Igår var vi i kyrkan halv 10 till tolv. De fanns ett liveband och kyrkan var ganska stor. Det var lite likt den svenska kyrkan men det kändes som att allt var mycket större. Många är väldigt troende här och jag kände mig en aning missplacerad. En sak som var annorlunda var att en man höll ett långt tal som inte bara handlade om religion. Han drog exempel ur vardagslivet och pratade om dem ur ett religiöst perspektiv. Det var intressant men väldigt långt. Jag blir lätt trött av att bara sitta och lyssna på någon under en lång tid så jag somnade nästan. Jag har helt enkelt för mycket spring i benen :) Som tur var fick vi ställa oss upp och sjunga några sånger. Till skillnad från svensk kyrka sjunger alla och sångerna är lite "svängigare" i USA.
Under dagen köpte vi mig ett simkort men lyckades inte få telefonen upplåst. Det har jag dock lyckats med idag så nu har jag ett aerikanskt nummer! :D
GOLDEN OREOS!!! Äter tyvärr inget sånt men jag kanske smakar det någon dag! 
 
På kvällen kom en annan familj över och åt middag vilket var kul. Den familjen är nära vänner till min familj. De har varit grannar och även i bott samma hus under en period.
Vid 7 på kvällen var det dags för open gym vilket innebär att basketplanen i skolan är öppen för fritt spel.
På väg till open gym i Kerrigans bil med Kerrigan, Marie och Elliot (sonen i familjen som var på middag).
 
Coacherna är där men de lär oss ingenting. Jag gick mest dit för att träffa coacherna och för att få spela lite basket! Jag hade inga basketskor eftersom jag lämnade dem hemma. Vi ska kanske åka och köpa basketskor efter lunch idag.
Skolans basketplan.
 
Idag på morgonen var vi i skolan och träffade vår counselor för att bestämma vilka lektioner vi ska ha. Mitt schema består av sex lektioner som kommer vara de samma nästan hela året. Första terminen kommer jag ha kör, att göra smycken (fett flummigt xP), franska, U.S history, pre calculus (matte) och creative writing (engelska, jag kommer typ skriva uppsatser och dikter eller så!). Den andra terminen kommer jag ha kör, individuella sporter och lagsporter (typ prova på massa olika), franska, U.S history, pre calc och psychology.
 
Drömmen du aldrig drömt.The rest
Publicerat den

Jag, Marie och Brian åkte för att fixa med telefoner men vi kom inte fram till så mycket för min del. Maries telefon blev fixad vilket är skönt för henne. När vi kom hem fick vi lära oss lite lacrosse. Sen var det "salad time" och efter det middag. Vi åt fisk, mshed potatoes och majs. Vi äter mycket majs nu efter som det är majssäsong. Vi gjorde även en brasa ikväll och grillade s'mores. Jag lärde mig att om röken åker åt ens håll ska man säga "I hate rabbits". Jag är inte säker på om det funkar men kul är det!
Jag åt inga s'mores eftersom jag inte vill vara för onyttig när jag är här. Jag äter inget godis och inga sötsaker men det är svårt eftersom det finns så mycket här. De gillar att ha ost på allt men som tur är så gillar jag inte ost så då slipper jag. Ibland kan det vara jobbigt att behöva säga nej till allt hela tiden men jag gör hellre det än att gå upp en massa kilo.
Det börjar redan bli svårt med svenskan faktiskt, haha. När jag skriver är meningsuppbyggnaden helt annorlunda och det är svårt att skifta språk på två sekunder.
 
Drömmen du aldrig drömt.UPDATE
Publicerat den

När jag kom fram hämtades jag upp av min värdpappa och värdlillasyster. Vi väntade på Marie, den andra utbytesstudenten, och åkte sedan hem för att äta en typisk amerikansk middag. Vi åt biff med mashed potatoes och majs! På kvällen gjorde vi smores :D Andra dagen åt vi american pancakes till frukost för att sedan åka och kolla på den lilla staden Dexter och på skolan. vi packade upp och kollade på stallet här intill där familjen rider. Vi badade och åt  hemgjorda hamburgare till middag. På kvällen såg vi Pitch perfect. Idag har vi varit på the farmers market vilket var superkul. De fanns ton med färska grönsaker och mycket annat spännande. Vi köpte supergoda äpplen, tomater, smaksatt honung och massa annat kul :) 

 

Jen - värdmama, Marie - tysk utbytesstudent, Darby - värdlillasyster, Kerrigan - värdsyster.

Jag trivs superbra här och min familj är toppen. Jag bor med en annan utbytesstudent vilket jag trodde skulle vara ett problem innan jag kom hit. Nu älskar jag det. Hon kommer på frågor jag aldrig skulle ställt och det är skönt att ha någon som känner samma och är precis lika lost. Det är skönt att inte få all uppmärksamhet. Jag tycker det är så roligt att vara här och tror verkligen att jag kommer få ett toppenår. Min familj är öppen och det verkar alla andra amerikanare också vara :) Huset är ganska stort och det är ju också kul! Igår morse längtade jag hem men det går över så fort man gör saker. jag tycker det är jobbigt att inte ha några som helst rutiner och även att inte veta hur och vad man ska göra. Nu känner jag mig tryggare och familjen är asskön så det är underbart.

 

Drömmen du aldrig drömt.
Hej då
Publicerat den

Jag åker nu. Det är sjukt men roligt. Jag har gett mina grannar ett "gröna kortet" och fyra åkkuponger som jag inte hunnit använda. Tror även att jag skickade med några iPhone-skal ifall de vill ha ;) Mitt rum står tomt och väntar på mig när jag kommer hem! Här är lite bilder jag vill lägga upp:
 
Drömmen du aldrig drömt.
 
 
 
 
 
 Nu åker vi!
Publicerat den

Jag orkar inte summera vad jag har gjort de senaste dagarna. Mest har jag väl packat och träffat kompisar. Ikväll har jag träffat Clara och Danna och sagt hej då på riktigt. Det var jobbigt, konstigt men najs. Jag fixade med en del papper och packade det sista. JAG ÅKER SNART!
Dig kommer jag sakna.
 
Drömmen du aldrig drömt.
 Första ångesten
Publicerat den

Idag kände jag för första gången att jag inte vill åka. Just nu är allting i mitt liv så underbart. Jag har hittat mig själv och känner mig säker på vem jag är och vad jag står för. I och med detta hittar jag rätt kompisar och vi har sjukt kul tillsammans. Mycket händer nog på grund av att jag åker. Jag träffar människor jag inte skulle träffat, går på fester jag inte skulle gått på, blir nära med vänner jag inte hade blivit lika nära med, testar saker jag aldrig skulle testat, inget hade hänt! Det är svårt att sätta ord på det men det känns ungefär som när man lägger ett pussel och när man nästan är klar river man upp alla bitar och börjar om på nytt. Jag vill så gärna stanna hemma och fortsätta allt som sker just nu. Det går inte men jag vet samtidigt att jag kommer ha det underbart i USA.
En annan sak som skrämmer mig är hur relationen med värdfamiljen kommer bli. Jag kommer behöva anpassa mig enormt mycket. Det kommer vara svårt men också spännande. Jag har börjat fundera mer och mer på hur det kommer bli och vad som kommer hända men till ingen nytta. Jag kan inte föreställa mig exakt hur allt kommer bli men det gör heller inget. Bara jag går in med inställningen att vara öppen och framåt kommer det bli toppen.
 
Drömmen du aldrig drömt.Planering:
Publicerat den

Ikväll: Fest hos Noah som åker till USA precis som jag! Det är på Lidingö och vi ska kaaaanske sova där vilket blir kalaskul :)
Imorgon: På dagen vet jag inte men på kvällen ska gamla gänget äta middag, se på bio och sova över :)
Lördag: Jag åker ut till Dannas landställe för att sedan äta kräftskiva där på kvällen.
Söndag: Middag hos mina grannar som jag brukade leka mycket med nör jag gick i sexan och de var mini.
Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: Jag åker till USA :O
 
Drömmen du aldrig drömt.7 dagar
Publicerat den

Jag åker om en vecka och jag kan knappt förstå det. Jag är sjukt taggad men det känns samtidigt konstigt. Jag försöker skapa bilder på vad som kommer hända och pratas om de första dagarna men det är svårt. Det får helt enkelt bli som det blir! Jag tänkte skriva lite kort om min familj för er som vill veta. Jag kommer bo i en sportig familj med två döttrar och en annan utbytesstudent. Kerrigan är lika gammal som jag och Darby är 3 eller 4 år yngre. De spelar mycket lacrosse så det ska jag få prova på. Jag tror även jag ska spela basket, golf och volleyboll. Den andra utbytesstudenten vet jag inte så mycket mer om än att hon är från Tyskland och heter Marie. Mina föräldrar heter Jennifer och Brian Baird. De verkar trevliga och jag tror att mitt år kommer bli superroligt!
Jag vill åka nuuuuuuuu!
 
Drömmen du aldrig drömt.Vasholmen, Lidingö och Lästmakargatan.
Publicerat den

Clara och jag åkte ut till Danielas land lite spontant över dagen. Vi åkte wakeborad och jag klarade att komma upp!
Clara och jag när vi myser :)
Hahaha jag och Danna in action!
Dannas bror Philip var också med vilket var kul! Han är 98a så han har precis kommit hem från sitt konfa.
Clara och jag fortsatte dagen med att vara spontana och åkte till en fest på Lidingö. En av killarna vi träffade i Turkiet bjöd dit oss och det blev riktigt kul! När vi kom dit visade det sig att han som höll i festen också åker med YFU till USA. Vi var alltså på samma förberedelseläger. Lite kul är det eftersom han också ska till Michigan, ungefär en timme med bil från där jag bor. Vi kommer säkert ses på läger under året vilket ska bli superkul!
Jag och Clara innan festen!
Clara, Edde och jag inne på toaletten :) Clara är lite suddig men det är bara för att hon är så snabb.
Jag och Clara lyckas alltid ha så sjukt roligt när vi hittar på saker. 
Ikväll har jag varit på middag hos min bror med hela familjen. Här är jag och min syster.
Vi ser lite lagom lost ut men det är trevligt.
 
Drömmen du aldrig drömt.
 
 
 
 
 
 BULLBAK
Publicerat den

Jag och Emmelie bakade bullar för någon dag sedan! Vi lyckades inte superbra men kul var det :) Här är några bilder från det, hihi
Slut på sommaruppehåll!
Publicerat den

Nu har jag haft ett långt uppehåll här på bloggen vilket har varit skönt. Nu är det dags att börja igen eftersom jag åker till USA om 11 dagar! Jag har haft den bästa sommaren i mitt liv (det händer väl varje sommar antar jag, haha).
Midsommar blev en lyckad kväll på Hällene.
Bland annat har jag varit i Frankrike med mamma och pappa.
På sommaren brukar jag umgås med de här personerna:
Det är jag och Sanna längst till vänster, Astor Jakob Martin Kalle Niklas och jag uppe till höger, Jesper och jag nere till vänster, Sara och Malin nere till höger.
I Turkiet var jag med Clara och vi hade sjukt kul!
Vi badade, solade, åkte runt på olika ställen, åt och hade det allmänt bra.
En kväll gick vi ut med ett stort gäng svenskar som har hus i samma område som Clara.
Det var sjukt kul, det roligaste på länge!
När jag kom hem från turkiet var jag på landet och hade det grymt kul med alla där. Jag kom tvåa i en golftävling som hålls varje år på Hällene där jag har mitt landställe. Jag vann även pris för närmast hål :D
Lördagen den 3e var det 50 års-jubileum för Hällene. Det var riktigt kul med en massa aktiviteter på dagen och tre roliga "fester" på kvällen. Min bror hade skaldjursmiddag och det var där min kväll startade. Det var drygt 20 kompisar till honom varav ungefär en tredjedel jag känner sedan innan vilket var supertrevligt. Vi åt krabba och drack bål. När det bara var lite bål kvar tog jag bålskålen och hanvände som glas. Jag gick runt och sa "skål" i ungefär en kvart, haha. 
Jag tog fruktansvärt många hemska men roliga bilder den kvällen fast jag har lyckats hitta fyra som är normala!
Natten blev lång och jag hade det underbart.
På måndagen åkte jag hem till Stockholm där jag är nu. Clara hade avskedsfest i måndags. Det var en lyckad fest och alla hade det skitkul. 
Snart ska jag börja skriva om USA men jag tänkte bara köra en snabb repetition på sommaren.
 
Drömmen du aldrig drömt.