Lollipops
Publicerat den

Vår human development-lärare gjorde klubbor till oss!
Jag åt ingen för jag gillar inte klubbor så mycket... Tog bara bild med den hihi.

Drömmen du aldrig drömt.Halloween
Publicerat den

Happy halloween!! Varför säger de "Happy"? Det ska ju vara läskigt. Det borde snarare vara horrible eller nåt annars smart!
Alla klär ut sig idag vilket är kul! Jag är med i powder puff så jag har på mig min t-shirt.
Kudret är en pirat.
JUJU.

Drömmen du aldrig drömt.MITT KNÄ SUGER
Publicerat den

Jag hatar mitt knä så sjukt mycket. Det gör ont och mina parents säger att jag kanske inte kommer kunna spela basket eller lacrosse om jag inte kan vara med 100% på träningarna. Jag måste ha info om hur mycket jag får göra med mitt knä och så från doktorn jag gick till i Sverige. Jag kunde inte springa mitt snabbaste idag på powder puff på grund av att mitt knä kändes dåligt efter conditioning. Jag vet inte vad jag ska göra om jag inte kan spela basket eller lacrosse. 
Vi åkte i alla fall och köpte glass nu på kvällen, alltid något kul!
Busch's!
 
Drömmen du aldrig drömt.Vad hände?
Publicerat den

Helt plötsligt blev det kanonväder med sol och 17 grader!
Nu är jag orecis klar med conditioning. Det var jobbigt och mitt knä krånglade. Jag kan heller inte skilja på om det var för att jag hade så ont som jag hoppade några övningar eller om det var för att jag har dåligt psyke. Att jag ens säger att jag kanske hoppade en övning för att jag inte pallade är helt sjukt för jag har svårt att visa mig svag.
Väntar på att powder puff ska dra igång!

Drömmen du aldrig drömt.Nu blir det mycket!
Publicerat den

Efter skolan ska jag första ha conditioning med basketen (JA, jag ska spela), kanske vara med på slutet av open field, ha powder puff practice och efter det gå på open gym. Jag kommer antagligen äta middag mellan powder puff och open gym vilket blir ungefär 6.40-7.30. Jag kommer komma hem fett sent... Och mer ska det bli för snart börjar basketsäsongen!
På lunchen fick vi prova wraps som var mer som quesadillas, sjuuuukt goda!
Jag och Judith har bestämt mer om nästa sommar. Vi ska kåta till mig i Sverige (Sthlm & Tjörn) och till henne i Lille (+Paris) och sedan ner till södra Frankrike där vi spenderar lite tid hos henne utanför St tropez och lite hos mig i Antibes, HUR NAJS? Vi båda kommer vara 18 och hon kommer antagligen ha bil!!
Här har ni oss (jag och Judith) när vi klättrar.
På franskan skrev vi halloween-historier. Inskuret ritade vi djur på tavlan, jag vet inte varför. Kinesfisken gjorde jag haha.

Drömmen du aldrig drömt.Powder puff
Publicerat den

Har precis blivit klar med powder puff practice (amerikansk fotboll för er som inte har snappat upp det). Det är sjukt kul!! Jag är side reciever (jag springer och fångar bollen), safety i försvar (står längst bak och blockar de som kom förbi alla) och punt catcher (fångar bollen och springer så långt jag kan när vi får bollen efter deras 4th down). Såhär ser t-shortsen ut:
Och här spelar vi:
Det är verkligen sjukt roligt och jag har en viktig plats i laget känns det som. Jag får göra mycket vilket är spännande!

Drömmen du aldrig drömt.Vi suger på att måla
Publicerat den

På jewelryn fick vi i uppgift att måla något slags smycke eller liknande för ett monster. Vi fick höra en saga om några monster och så fick vi välja ett monster att göra ett smycke till.
Både jag och Alberta suger på att måla.
Här är i alla fall resultatet. Det är kronan längst upp till vänster.

Drömmen du aldrig drömt.En bra måndag
Publicerat den

Dagens outfit yeah.
Köpte den blå hoodien i helgen och tycker faktiskt jag passa ganska bra i blått, eller?
Bubble!!!
Vi har powder puff practice varje dag klockan 5 eftersom matchen är på fredag! Jag köpte en football i helgen så jag ska nog ta med den och glänsa lite :)

Drömmen du aldrig drömt.Dagens mat :)
Publicerat den

Frukost:
Oatmeal från Panera, supergott!!
Lunch:
Egentligen gårdagens lunch men jag åt en sandwish idag med. Tog tyvärr ingen bild idag.
Middag:
Lax, ris och två sides (det ingår); gröna bönor och baked sweet potato with Cinnabon sugar and butter (inte supernyttigt med potatisen men den var sjukt god!).

Drömmen du aldrig drömt.Grandville
Publicerat den

När vi kom till hotellet badade vi i poolen.
Sedan åkte jag och Marie till ett köpcentrum. Vi hade jättekul och det är sjukt billigt här! Jag tror jag har gått och blivit en shopaholic :/ Jag var på Hollister och det fanns linnen för $10 (65kr)!!! Jag har även syndat lite och köpt en till tunn dunjacka... Jag kunde inte motstå en Michael Kors-jacka för $100 (650kr)!!! Har köpt lite till, kanske gör ett inlägg om det :) Det är så billigt, jag vet inte vart jag ska ta vägen. Dessutom är dunjackan grå och inte svart som min andra är...
Den är sjukt mysig och otroligt skönt material! Den har en liten påse som man kan packa ner den i. 
Här är våra påsar:
Bion! Vi fattade inte så mycket haha, men det var kul :D
En stooooor abercrombie-butik :)
En ingång till the mall.
 
Drömmen du aldrig drömt.Spooktaculax
Publicerat den

Nu ska vi åka upp till Grand valley och checka in på ett hotell. Imorgon ska vi spela spooktaculax vilket är en lacrosseturnering. Ikväll ska vi bada, kanske gå på bio och äta middag! KOmmer kanske uppdatera om jag hittar internet!
 
Drömmen du aldrig drömt.Awsome night
Publicerat den

Ikväll var jag med Judith på ett Haninges house. Vi åkte dit med grenens mamma, lillasyster och en man som heter Gary. Han var en vän till familjen och bjussade på allt, jättesnäll var han. Det var läskigt ibland på the haunted house så det var kul. Vi åkte hayball ride eller vad det nu hette... Vi gick även genom en haunted corn maze.
Efter allt det var klockan 11 och vi skulle äta middag haha. Vi åkte till ett ställe som hette något i stil med bennybal's(?). Vi åt även fast jag inte var hungrig men kul var det. 
Love bites. REALLY?
När Gary betalade tog han fram en endollarsedel som det stod 25 på. Han visade den för Suzanne och hon tyckte det var coolt. Jag frågade vad det var frågan om men det sa att det var en hemlighet. Jag fortsatte att fråga och argumentera för att de skulle berätta men det sa inget. Jag blev frustrerad men vi skrattade en massa. När vi var redo att gå kom Suzanne på att hon lovat lillasystern cheesecake. Vi sa till servitören som sa att han skulle fixa det. Jag fortsatte fråga ut dem om 25endollarsedeln. Servitören kom tillbaka och berättade att cheesecaken var frusen och att det därför inte gick att skära ut en portion men frågade om vi ville ha något annat istället. Vi sa åt honom att försöka få ut en bit som vi kunde äta senare. Han gick ut mem kom tillbaka med samma nyhet igen. Vi hade då kommit fram till att de antagligen inte hade någon cheesecake men tänkte pröva och se om de ville erkänna det. Därför frågade vi om vi kunde köpa hela klumpen. Han sa att fett var 15 portioner och att en bit var $6 så det var väldigt dyrt. Vi hade ju inte tänkt köpa den så jag försökte med att fråga om vi kunde få den för en 25endollarsedel. Då började han skratta samtidigt som Suzanne och Gary började gapskratta de med. Jag blev ännu mer nyfiken och frågade ännu mer. När servitören kom tillbaka nästa gång frågade jag honom vad det betyder med en 25endollarsedel. Efter att Suzanne gestikulerat lite sa han att han inte riktigt visste. Jag blev såklart sjukt nyfiken och gav mig inte. Jag försökte med alla olika argument jag kunde komma på. Jag höll på i tre timmar i sträck. I bilen på väg hem undrade jag om det tänkte låta mig hoppa ur bilen utan att berätta. Ja var svaret. När jag hoppade ur bilen hade jag redan hört dem prata om att de skulle ge mig 25endollarsedeln. Gary bar fundersam över om det var värt det och pussade den innan han gav den till Suzanne. Suzanne sa att jag hade förtjänat den och jag blev superglad. Det var så mycket mer än en dollarsedel. Jag vet fortfarande inte vad det betyder men jag ska komma på det förr eller senare. Kvällen var hur kul som helst och nästan lite magisk haha. Judith och jag har såååå kul tillsammans. 
Om ni vet vad det betyder, SMSA MIG!

Drömmen du aldrig drömt.Nämen?
Publicerat den

Är inte det här robottävlingen vi hade i sammis??

Drömmen du aldrig drömt.
Livet som utbytestudent
Publicerat den

 • Bli behandlad som att man är dum i huvudet och fattar nada
 • Faktiskt inte förstå någonting
 • Anpassa sig
 • Känna en saknad som man aldrig upplevt förut, en saknad som inte tar slut
 • Ett till hem
 • Bli frågad om man kan prata sitt modersmål
 • Lära sig stå på egna ben
 • Nya & många tankar
 • Skratta åt hur annorlunda klädstil folk har
 • Ett nytt och annorlunda skratt
 • Abstinens
 • Äta saker man inte ens visste fanns
 • Träffa nya människor
 • Växa som person
 • En massa ansvar
 • Tänka på engelska
 • Två extra föräldrar
 • Känslan av att inte passa in
 • Ensamhet
 • Lycka
 • Annorlunda skolsystem
 • Känslan av att bli starkare
 • Nya systrar
 • Att vara speciell
 • Kämpa med mat & hälsa
 • En djupare upptäkt av ett språk
 • Uppleva en massa kul
Det finns såklart massa mer :)
 
Drömmen du aldrig drömt.Turning into an American
Publicerat den

Idag utmanade Kerrigan mig till att ha baggy sweatpants, hoodie och inget smink. Hon trodde inte jag skulle göra det så jag var tvungen. Jag känner mig otroligt ful och maskulin så jag tvivlar på att det här kommer förbli en vana.
Jag var nyvaken när bilden togs så det såg ut som att jag skulle börja gråta eller bryta ihop vilken sekund som helst, därav är inte huvudet med.
Positivt är att jag inte behövde packa särskilt mycket för conditioning idag; endast shorts och knäskydd.
 
Drömmen du aldrig drömt.Härmar Clara med en lista
Publicerat den

Vad har du på dig?

- ROSA KLÄDER eftersom det är PINK OUT friday för att stödja kampen mot bröstcancer.

Hur mår du?


- Kalasbra! Jag är ju i USA!!!

Vad önskar du just nu?

- Att amerika skulle ha ett höstlov.

Vad ska du göra imorgon?


- Åka upp till GVSU, bo på hotell och spela lacrosse.

Vad skrattade du senast åt?

- Att jag skulle komma fram till tyskaläraren och skrika "achtung" när jag skulle prata om att börja på tyska. Det var roligare när vi skämtade om det okej?

 Vad grät du senast åt?

- Beslutsångest över om jag skulle spela basket eller inte.

Senaste köp?

- Mat köper jag ju varje dag i skolan så aa. Annars var det en halsduk från Gap.

Vem sov du senast med?

- Jag delar ju rum med Marie (min tyska värdsyster) och om det inte räknas sov jag över med Tuulia. Om jag ska vara petig (sov i samma säng som) var det faktiskt Clara och Daniela.

Senast sedda film?

- Någon film som handlade om ett lacrosselag.

Vem var den senaste som ringde dig?

- Min dad tror jag.

Senast 3 inkomna sms?

- "Hey girl tomorrow come at 6pm to my house !", "22:38" och "Jaaa"

Vad stod det i ditt senaste skickade sms?

- "Nu kör vi!"

Vem skrev senast åt dig på facebookchatten?

- Alice Lingheim

Vart vill du åka just nu?

- Hawaii!

Nästa planerade resa?

- Hawaii eller GVSU till helgen men den räknas inte.

Dagens bästa.

- Att jag fick tillräckligt med sömn! Dagen har inte varit så lång ännu...

 

Drömmen du aldrig drömt.
Lacrosse open field
Publicerat den

Nya spelare!! Judith och Olivia!

Drömmen du aldrig drömt.Enmansshow
Publicerat den

Field trip-en med drama club var ganska tråkigt haha... Det var en enmansshow i 1h 40 min och jag slumrade till lite då och då. Skådespelaren var duktig så det var inte jättejobbigt. Lunch ska jag äta nu klockan 2 eftersom jagvetinte.
Hade i alla fall Yvonne och Marie vilket gjorde det roligare. Det var fortfarande värt det! En upplevelse till.
 
Drömmen du aldrig drömt.Baskettankar
Publicerat den

1.
Jag vet inte hur jag ska göra med basketen. Ska jag ge upp något jag gjort i tio år och älskat. Jag vill sluta men jag kan inte föreställa mig själv utan basket, det är en del av mig. Jag vet inte om lacrosse är tillräckligt, kan det fylla ut tomrummet? Jag har inte känt samma rus med lacrosse som när jag spelar en basketmatch. Det kan bero på att jag inte är tillräckligt bra ännu. Det jobbigaste är nog att jag inte riktigt vet hur det skulle vara. Att sätta sig in i hur det skulle vara utan basket med lacrosse istället är i princip omöjligt. Jag vet heller inte hur det skulle bli om jag bestämmer mig för att spela basket. En faktor som gör att jag inte vill spela basket är att coachen och laget inte verkar bra. Förra säsongen fick vissa sitta hela säsongen ända till de sista två minuterna när de redan låg under med 20 poäng. Tydligen är det bara två seniors i laget vilket inte heller verkar kanonkul. Något som gör att jag verkligen vill spela är att jag vill träna och vara en del av ett lag. Som sagt är jag rädd för vikten så träning är bra. Just nu lutar det åt att inte spela och att träna mer individuellt. Jag har ingen aning om det är rätt beslut men det är det som känns bäst just nu.
2.
Problemet med om jag bestämmer mig för att göra det måste jag göra det till 100% säger mina parents. Jag kan inte börja och sen sluta. Om jag går på tryouts måste jag ge allt. Det är 6 dagar i veckan, två timmars träningar, konstig tid (5-7/7-9) och ett tournament över jul. Jag får inte missa någonting för det är så det funkar, så resor och vilodagar finns inte riktigt. De berättade även att laget får springa som straff för allting, även om coach vara känner för det.
Gammal egobild som jag gillar!
3.
Jag pratade precis med en tjej som spelar i laget och det hon beskriver är inte lika grovt som det jag hörde från mina parents om favorisering och sånt... Det verkar som att det inte är så många i laget och att om man try out så kommer man antagligen med i varsity. Laget behöver minst 10 pers för träningar och nu är det 8. Det verkade lite som att vissa bara kommer få vara med för att ha folk på träningarna. Det är tydligen mycket springa och 2h träningar 6 gånger i veckan. Det är tre seniors (med mig) och resten är troligtvis sophomores. Just nu känner jag att jag vill vara med i laget, det verkar roligare när jag hörde det från Morgan (en tjej i laget). Det jag känner är jobbigt just nu är att det kommer ta mycket av min tid. Jag kommer inte ha tid till att Skypea, blogga, slappa, vara med kompisar, äta (jo kanske för mat är gott).
Basket är ändå min sport och jag tycker det är sjukt kul så varför inte prova på det amerikanska sättet?

Drömmen du aldrig drömt.Field trip
Publicerat den

Nu sitter jag på choir och väntar på att lektionen ska sluta. Vi har inget mer att göra idag så vi chillar bara. Nästa lektion är Jewelry och jag är klar med mitt projekt så jag får göra vad jag vill. Jag passar då på att plugga! Efter Jewelry ska jag åka på en field trip med drama club (nej jag är inte med i drama). Det är kul att åka med och kolla på en musikal/teater!
Jag och Mikayla

Drömmen du aldrig drömt.Två månader!
Publicerat den

Idag har jag varit i staterna i två månader vilket är helt sjukt! Tiden har gått så snabbt och om en vecka är det halloween. 
Plankan! Vi hade weight lifting och conditioning idag med lacrossen. "Tyvärr" kunde vi inte springa eftersom det var bord ivägen. Nu ska jag, Marie och Tuulia på middag med vår area rep.
 
Drömmen du aldrig drömt. Svinkallt
Publicerat den

Vad händer??? Det är kallare än Sverige :( Var nästan beredd att ta på mig vinterjackan men ångrade mig. Jag tänker inte låta kylan vinna än!
Är det inte lycka att gå runt i juicy-dräkt i skolan och fortfarande anses som välklädd? 

Drömmen du aldrig drömt.Videoblogg
Publicerat den

 
 
Drömmen du adlrig drömt.Inspirera mig!!
Publicerat den

Hej jag är en sjuttonårig tjej som ska bo i Dexter, Michigan fram till juni. Jag kom hit den 22a augusti och flyttade in hos en familj som jag aldrig träffat förut. Stå på egna ben måste jag göra men ibland (väldigt ofta) är det svårt att ta beslut. Just nu behöver jag hjälp med att komma på vad jag ska göra för något härnäst i min Jewelry class. Om du har ett förslag kommentera gärna!
Det här är mina gamla skisser/projekt.

Drömmen du aldrig drömt.Hemmabio
Publicerat den

När alla förutom jag och Darby åkte till Quality 16 (bion) för att se gravity gick vi ner i källaren och såg på en film med lacrosse i. Jag och darby tycker inte om rymden så vi var inte superduons på att se gravity... Filmen vi såg var också bra!
Såhär ser det ut i vår källare! Jag tänker nog lägga ut en film om hur huset och så ser ut inom kort.

Drömmen du aldrig drömt.We're the lucky ones
Publicerat den

Igår kväll var vi på en teater/musikal/föreställning som heter Fiddler on the roof. Den var bra och det var extra kul eftersom Elliot (vår familjekompis) hade en stor roll! 
Mina tre systrar råkade alla sätta på sig något grönt så Kerrigan bad mig att sätta på mig något grönt jag med. Då såg vi ut såhär.
Idag har jag spelat lacrosse hela dagen. Vi åkte i en timme till en skola som heter Oxford high school och hade playday. Vi hade två registrerade lag men bara tillräckligt många spelare för ett lag. Därför fick vi spelade vi 7 matcher totalt. I början av dagen var det kallt och jag tror att det var anledningen till att mitt knä gjorde så ont. Jag hoppadde över 1, 2 eller 3 matcher på grund av mitt knä. Efter lunch var jag med igen och då kändes det bättre fram till sista matchen då jag bara spelade i början. 
 
Jag och Marie provade Snickers Almond och den smakade öl haha. Det smakade på riktigt öl, hur sjukt är inte det?
 
 
Drömmen du aldrig drömt.Last home football game
Publicerat den

Igår var sista hemmamatchen för football-laget. Vi förlorade mot Chelsea som vi inte vunnit över på ca 18 år haha. Temat var blackout så alla hade svarta kläder. Innan avsparken fick alla lite baby powder var som vi sedan kastade upp i luften när bollen sköts iväg.
Olivia!
Jag hade inte superkul för jag var nere. Jag vet inte vad det var men jag kände mig nästan lite sjuk. Istället för att hoppa och skrika alla olika hejarramsor stod jag lite vid sidan av student sectionen och kollade på matchen. Det låter kanske tråkigt men jag var inte på rätt humör helt enkelt!
 
Drömmen du aldrig drömt.SWEDISH PANCAKES
Publicerat den

Jag ställde mig och gjorde pannkakor idag till middag. Det gick hur bra som helst även fast jag hade tre pannor igång samtidigt. Vi var 7 personer som skulle ha så det var en massa smet och vi hade inte supermycket tid. Det var därför jag använde tre stekpannor. Alla älskade pannkakorna och jag fick applåder hahaha? :) Jag lärde dem att äta på svenskt vis: lägg en rand med socker och rulla! Det finns ju en massa andra sätt att äta som är precis lika svenskt men det är så jag vanligtvis äter en pannkaka.
 
Drömmen du aldrig drömt.Skype
Publicerat den

Idag åt jag cinnamon bread till frulle, sjuuukt gott. Nu skypear jag med Daniela och Clara! Powder puff practice blev inställd pga regn (man kan ju dö av lite regn). Jag ska nog var med Tuulia lite på eftermiddagen idag. Det ska bli kul tror jag :)
Jag ska laga svenska pannkakor till middag idag!
 
Drömmen du aldrig drömt.Apple sauce
Publicerat den

Jag och Marie har gjort Apple sauce! Vår familj har skaffat en Apple peeler och den är sjukt rolig. Såhär såg det ut när vi skalade äpplena och la dem i kastrullen:
Såhär ser ett färdigskalat äpple ut:
Superenkelt och gott! Äpplen, vatten, kanel och lite socker.
Mmm:
Kanelbullebröd typ.

Drömmen du aldrig drömt.Videoblogg
Publicerat den

Hahah där lurade jag er allt va? Nej det där var alldeles för random. Jag tänkte göra en videoblogg på lördag eller möjligtvis fredag. Nu tänkte jag bara lägga ut några finfina bilder från min human development class. Det är min lektion runt lunchen som jag har med massa roliga och sköna människor. Speciellt bra är Judith och Olivia :)
Ja, bilderna är från snapchat!
Imorgon är det vår sista home game vilket innebär senior night!
Det ska bli kalaskul!!! Alla kommer ha helt svarta kläder och antagligen massa svart färg överallt.

Drömmen du aldrig drömt.Vikt
Publicerat den

Det är ett faktum, jag har lagt på mig. Jag börjar typ gråta, jag vill inte bli tjock. Jag märkte det när jag provade mina tighta acne-jeans. De var svåra att få på innan jag åkte men nu var det jättesvårt. Det är inte stor skillnad men jag kände och såg det ändå. Jag har fått en massa skit av vissa för att jag bryr mig så mycket om vikten men jag kan inget annat än att säga att det är sjukt viktigt för mig. Jag vill må bra och vara nöjd över mig själv. Och om jag ska kunna göra det är ett av kraven att jag inte är tjock. Att bli tjock är en av mina största mardrömmar.
Carminho och jag på toan!

Problemet med att jag känner såhär är att jag inte har viljestyrkan att säga nej när någon bjuder på något gott. JAG KAN INTE SÄGA NEJ, jag hatar det.

Drömmen du aldrig drömt.GOlivia
Publicerat den

Idag har jag på mig min nya tröja från Ralph Lauren, mina militärgrönt byxor från Guess. Skorna är från jagkommerinteihåg. Det har inte hänt något annorlunda eller spännande än idag. Jo jag åt en cookie och jag har såååå dåligt samvete. Jag ska inte tänka då men jag äter så mycket crap här, det är sinnes.
Efter skolan var det open field och första gången för Olivia. Olivia och jag har human development och lunch tillsammans. Det var kul att hon provade och jag tror hon gillar det! Fancy Stitch tog även bilder på oss med våra med jackor eftersom de fixade namn och logo på jackorna.
Jag insåg att om man ska säga GO Olivia kan man binda ihop det till GOlivia vilket låter lite coolare.
Jag provade Olivias glasögon och tycker faktiskt inte inte det såg helt kaiko ut.
När vi kom hem hade vi ungefär en halvtimme innan det var dags för nästa träning. Jag, Darby och Dad åkte till A2lax för ännu en laccrosseträning. Det var kul och jag känner hur mycket bättre jag blivit. jag kommer ihåg första gången jag skulle fånga en boll och missade med en halvmeter. Nu kan jag passa, fånga och cradle med både höger och vänster hand.
 
Drömmen du aldrig drömt.Tacosallad
Publicerat den

Min färgglada middag:
 
Drömmen du aldrig drömt.Tisdag
Publicerat den

Tisdag och jag var i skolan. Dagen gick väldigt snabbt vilket var kul! Upptäckte även att det finns effekter på iPhonen när man tar bilder. Såhär ser det ut i min kamerarrulle(?).
Juju och jag hade twin clothes i skolan idag. Jag vet inte vad jag gör men det var den enda bilden jag hann få av oss haha.
Innan weight lifting.
Olika färg på ögonen!
Dip dye kanske?
den här effekten tycker jag är såå rolig. Man ser solgränd/översminkad ut.
Jag funderar på att klippa mig!
Idag var en bra dag. Jag var glad och skrattig hela dagen och var taggad när jag tränade. Jag har även tänkt på hur jag ska göra med basketen men det är svårt att bestämma sig. Jag tror jag kommer skriva ett inlägg om mina tankar fram och tillbaka.
 
Drömmen du aldrig drömt.Måndag
Publicerat den

Juju et moi (franska)
Judith tog massa bilder med hennes systemkamera vilket inspirerade mig till att vilja ha en systemkamera. Det är sååå kul att ta bilder med dem. Systemkamera har hamnat på min önskelista hehe.
Judith and a deer.    
Albino
 
Bambi!!
Bron mellan upper penisula och resten av Michigan.
Vi åkte till en outlet idag men den var inte superbra men det var okej, Ralph Lauren fanns ju!
Köpte en tröja från Ralph Lauren, älskar den!!!
Detta var min lunch. Jag och Judith har lovat varandra att ha en salladvecka (nyttig vecka) i månaden. Det innebär att vi bara får äta sallad till lunch under en vecka. Vi får inte heller äta något onyttigt tror jag haha.
 
Drömmen du aldrig drömt.God skolmat - oväntat?
Publicerat den

Min skola är faktiskt oväntat bra på skollunch:


Drömmen du aldrig drömt.Mackinac Island
Publicerat den

Jag är på en YFU-resa till Mackinac Island (uttalas mäckijnaa ajländ). Igår åkte vi buss och åkte på en adventsutställning tour med zip line, klättervägg och utkikstorn. Det var kul och jag har träffat massa nya människor. Igår kväll när vi kom fram till där vi skulle sova la vi våra saker i the bunkhouses och chillade resten av kvällen. Jag duschade och laddade min telefon vilket var tur eftersom elen försvann och sedan även vattnet. Såhär såg bunkhouset ut: 
Det är verkligen som ett typiskt amerikanskt camp.
Idag åkte vi till Mackinac Island som sagt. Det är en ö utan bilar så de åker runt på cykel eller med höst och vagn. Vi hyrde cyklar och cyklade runt ön. Alla tyckte det var fantastiskt men jag blev inte lika exalterad. Det är fint men jag har sett liknande ställen förut.
Bro till uppger peninsula (andra delen av Michigan).
Judith och jag.

Grand hotel heter det här huset!
Det var en superskönt liten stad.
Mackinac Island är kända för deras fudge:
Det var free samples överallt! Smakade olika sorter som choklad, oreo, vanilla, vanilla pecan, chocolate pecan, pumpkin, german chocolate, chocolate sea salt Carmel, pistachio pecan och säkert någon mer heheh. Jag köpte choklad och sea salt caramel till min värdfamilj.

Haha här är Sanne 17 år.

Drömmen du aldrig drömt. Hahaha
Publicerat den

 
Drömmen du aldrig drömt.MAT
Publicerat den

Nu efter 44 dagar i staterna måste jag ändå tillägna ett inlägg åt mat.
Svensk mat jag saknar:
 • Skagentoast & räkmacka
 • Köttbullar
 • Pytt i panna
 • Mormors pannkakor 
 • Hönökaka
 • Lingongrova
 • Polarkaka
 • Knäckebröd
 • Youghurt (hittade liknande här i USA!!!)
 • Filmjölk
 • Paulùns granola
 • Bregott
 • Pappas köttfärssås
 • Pappas falukorv med mos
 • Singoalla och alla andra kakor
 • Soppor
 • Sallad
 • Wienerbröd
Amerikansk mat som jag kommer sakna:
 • Bagels till frulle
 • Apple sauce
 • Cinnabon
 • Donuts
 • Honeycrisp apples
 • Alla dessa bars
 • Rice krispie treat
 • Majskolvar
 • Peperoni pizza
 • Cookies från cafeterian (jag har ätit min sista men jag saknar er)
 • Brownies
 • Glass
 • Allt onyttigt som man cravear heeela tiden, usch
Mmmmmm supergod granola!
 
Det var svårt att komma på fler amerikanska saker jag kommer sakna men det är bättre än inget! En del av det här har jag bara provat eller äter väldigt sällan eftersom det mesta är onyttigt (bland annat rice krispie treats). Tyckte ändå att jag skulle ta med dem eftersom det är sjukligt gott.
 
Drömmen du aldrig drömt.Bio
Publicerat den

Igår kväll åkte jag Kerrigan och Marie på bio! Vi såg filmen Rush. Den handlade om racing och jaa den var bra. 
Vi somnade vid 1 och gick upp vid kvart i sex för att åka till Mackinac Island!

Drömmen du adlrig drömt.Min första läsk i staterna
Publicerat den

Idag till middag drack jag min första läsk. Jag drack inte mer än halva hehe. Jag har typ tröttnat på läsk :O

Drömmen du aldrig drömt.En bra start
Publicerat den

Det är fredag och jag startar dagen på bästa sätt; med lite europainspirerad frukost!!
Känns som hemma måste jag nog säga hehe. Jag hittade vanlig yoghurt!!!
Idag har jag mycket att göra: plugg, packa, tvätta och kolla på football game.

Drömmen du aldrig drömt.Powder puff football!
Publicerat den

Vi hade powder puff footbal practice ikväll. Powder puff football är amerikansk fotboll för tjejer. Man får inte tacklas utan man har flags (band hängande i byxorna). Träningen var superkul och jag vill spela mer!! Jag kommer kanske vara Quarterback vilket är kanonkul :) Kerrigan (min syster) är också bra på att kasta så förhoppningsvis blir någon av oss QB!
Såhär ser det ut. Tror dock inte vi kommer ha jeans på oss haha. Jag tog bilden från google. 
 
Drömmen du aldrig drömt.Dinner
Publicerat den

Får himla god mat här. Det här något som motsvarar matkassar i Sverige ungefär. Man beställer hem färdiga paket som bara är att laga.

Drömmen du aldrig drömt.Fog
Publicerat den

När vi åkte till skolan idag var det dimma, vi såg inte längre än 10-20 meter framför oss. 
Här är skolan haha.

Drömmen du aldrig drömt.Onsdagsfunderingar
Publicerat den

Den första bilden är på mig och Andrea när vi har franska. Nummer två är dagens klädsel!
Efter skolan idag spelade jag lacrosse med några andra tjejer från det framtida lacrosse-laget. Lacrosse är otroligt kul och jag vill spela hela tiden! Längtar massor till i vår när det är säsong. Trodde aldrig jag skulle säga det här men jag älskar inte basket längre. Nu när jag har provat lacrosse gillar jag det så mycket mer. Sophie Haglund spelar basket och så har det varit i 9 år. Att jag skulle sluta känns konstigt men inte lika långt bort längre. Jag tror ändå jag kommer prova basket här bara för att se hur det är med en amerikansk coach och ett amerikanskt lag. Det är antagligen en helt annan upplevelse i USA.


Drömmen du aldrig drömt.Resor
Publicerat den

I helgen ska jag åka till Mackinac Island med YFU. Jag är inte hundra på vad vi ska göra men det ska nog bli awesome! Jag kommer inte ha internet så det kommer stå tomt här. Jag kommer skriva en sammanfattning av helgen på måndagen som ni får läsa! I veckan har jag lacrosse, basket och powder puff practice. Powder puff är football för tjejer! Seniors spelar mot Juniors vilket ska bli sjukt kul haha.
Troligtvis ska jag åka till Hawaii med YFU!! Tyvärr åker jag inte med alla från Sverige eftrsom jag inte får åka det datumet de ska åka. Det suger men jag får väl acceptera det. Jag vill ändå se Hawaii.
 
Drömmen du aldrig drömt.Iron deficiency
Publicerat den

Jag har tydligen fått järnbrist. Det började i söndags morgon då jag kände mig ovanligt seg och hade ont i huvudet. Jag trodde det var sömnbrist eftersom jag sov cirka 5 timmar den natten. Jag spelade lacrosse hela söndagen vilket var jobbigt. Igår och idag har jag haft konstant huvudvärk och känt mig nere. Jag har provat värktabletter men det hjälpte inte! Jag ringde mamma som gav mig en diagnos; det är järnbrist. Jag tänkte åka och köpa kosttillskott med järn i men det visade sig att Izzy (vår granne) har massa tabletter hemma som jag kan äta!
Jag hoppade weight lifting & conditioning på grund av detta... Idag såg jag ut såhär fast med vita jeans:
Det är en konstig känsla; jag är pigg men samtidigt trött. Huvudet dunkar så fort jag rör på mig. Jag hade kunnat somna vilken sekund som helst och ibland tror jag att jag ska svimma. Jag vet inte varför men det går superlätt att plugga haha!

Drömmen du aldrig drömt. Creative writing - writing starter 18
Publicerat den

The craziest (best) part about my family is that we are always having fun together. I guess my family is a very positive thinking family. We're comfortable with each other and I would never hesitate if I had something to tell anyone in my family. We can talk and joke about serious and inappropriate things. Another interesting thing about my family is that we speak a bunch of different dialects. My father is speaking a dialect called "Skånska". It is the Swedish southern accent. If you don't know this dialect it can be very hard to understand it. My mother on the other hand talks "Göteborgska" which is the dialect you speak if you are from Gothenburg. That's my favorite dialect. My family lives in Stockholm where there's another dialect. Some people find the "Stockholmska" dialect a bit condescending or snobby. My brother is speaking Stockholmska but if there's another dialect around him, he switches in two seconds. My sister on the contrary doesn't switch her dialect that often or easy. I inherited the talent of imitating different dialects or accent from my dad. 

The craziest part about my host family is that we are depending on Google Calendar. It is a regular calendar where you put in activities with a slight change; you can share it with other people. We use this calendar for everything and if you are doing something it must be on the calendar. If it's not on the calendar, it's not happening.

Drömmen du aldrig drömt.
Egopic med Marie
Publicerat den

Drar en egopic på toan med Marie som vanligt haha!
Nu blir det open field!

Drömmen du aldrig drömt.
99
Publicerat den

Hur tagg?!?!?

Drömmen du aldrig drömt.Homecoming
Publicerat den

I lördags kväll var det homecoming dans. Min grupp var ganska stor som ni ser på bilden:
Jag som inte kan bestämma hur jag ska ha håret. Det slutade med att jag bara lät det vara. Ja, Daniela, det är armbandet jag fick av dig!
Min och Kerrigans grupp.
Jag och mina tre systrar.
Jag och Marie (min tyska syster)
Jag och Olivia!
Efter att vi tagit bilder åkte vi till Carlyle grill och åt middag. Jag åt lax vilket var superdupergott. Vi åkte sedan vidare till dansen.
Alla stod och "dansade" i en klump. Det var väldigt mycket grinding vilket kändes komstigt haha. Det var ju inte så att folk bara grindade mot killen de gillar utan de var på 10 olika killar. Jag tycker det känns lite konstigt att grinda mot killar jag knappt känner så jag gick mest runt och pratade, skrattade och dansade vanligt med kompisar . Det var en kille som försökte få mig att grinda men jag ville verkligen inte göra det, det blev för mycket helt enkelt. Det är så sjukt bara.
Jag och Tuulia.
Kerrigan!
Efter dansen åkte vi vidare till Lane's house. Han har en sjukt cool källare med hundtema. Det fanns ett pingisbord, en stor TV som var mer som en hemmabio, en popcorn-maskin, en bar och till sist en photobooth!!
Någon satte på låten Homecoming och jag tänkte på Philip och Markus haha.
Det var folk som drack hemma hos Lane men jag vågade inte. Det hade varit sjukt tråkigt att bli hemskickad på grund av det. Jag hade faktiskt kul ändå, tro det eller ej haha. Det var en annan sorts kul men fortfarande kul!
 
Drömmen du aldrig drömt.GRATTIS DANIELA
Publicerat den

Idag fyller världens bästa Daniela år. Jag och Daniela har kännt varandra sedan fjärde klass. Vi blev ganska bra kompisar direkt och har varit nära sedan dess. Vi har haft några "mogna pauser" från varandra vilket antagligen har stärkt vår relation. Daniela är en sådan person jag vet att jag kommer känna hela livet, det är jag hundra på. Även om vi inte träffas på 10 månader kommer vi fortfarande vara lika bra vänner. Vi kan prata om allt och är väldigt bra på att sätta fingret på saker. Jag ler när jag tänker på allt vi har pratat om; allt ifrån "chuppa-chuppa-ding-dong" till tonårsproblem och politik. Du är helt fantastisk och jag avgudar dig min bästa vän!
Du är sååå söt på denna bilden!! Det måste vara från i sjuan :O
Hehehe Clara fick vara med på bilderna.
 
Världens bästa Daniela.Hinner inte!
Publicerat den

Jag ska åka iväg och spela lacrosse nu så jag hinner inte lägga upp bilderna från homecoming!

Drömmen du aldrig drömt.VS
Publicerat den

Ska göra systra mi glad till jul med det här:
Eller ja, hon ska få två par :D

Drömmen du aldrig drömt.Kanelbullens dag
Publicerat den

Jag fick min kanelbulle tillslut!!! Eller ja, jag köpte "center of the roll" på Cinnabon!

Drömmen du aldrig drömt.Pep assembly del 3
Publicerat den

Olika höstsporter byggde floats som de skulle åka med i paraden:
 
Drömmen du aldrig drömt.Fredag!!!
Publicerat den

Shopping och sedan football game!

Drömmen du aldrig drömt.

Pep assembly del 2
Publicerat den

Det var en massa lekar och uppträdanden. Seniors vann alla tävlingar förutom square (coco, king vad alla nu kallar det).
 
Drömmen du aldrig drömt.Pep assembly del 1
Publicerat den

Homecomingprinsessor!
 
Drömmen du aldrig drömt.Maroon and gold
Publicerat den

Idag är det den sista dagen på spirit week. Temat är maroon and gold (skolans färger). Jag har inte så mycket guld eller maroon, det här var det bästa jag kunde fixa:

Drömmen du aldrig drömt.Det luktade höst men kändes som sommar.
Publicerat den

Idag häntade Hans (Dad's systers man) mig för att åka och spela golf! Vi spelade nio hål och banan var fin. Det var lite över 20 grader ute tror jag. Jag spelade i shorts och t-shirt.
Fina höstträd på banan.
Använde min nya keps!
Väldigt vackert väder (alliteration haha)
 
 
Drömmen du aldrig drömt.Creative writing
Publicerat den

Jag har en klass som heter creative writing där vi i princip skriver olika sorters essays och grejer på engelska. Alla har varsin blogg med alla writing starters och uppsatser vi gör. En rolig writing starter vi hade var denna:

10. Do an online search for the ingredients in one of your favorite cereals. Write a brief story that includes at least five of the ingredients listed.

 

Paulùns Granola (Mullbär och kardemumma)The oat flakes hit the ground while Oligofructose tried to find a spot on the flaxseed field to plant her 10 sunflower seeds. She gained a lot of energy and found a spot right next to the frozen and dried strawberry. The protein in the sunflower seeds screamed for liquid so she watered them with vegetable oil. After drying the four mulberries she found a small amount of carbs and sugar. Oligofructose poured apple concentrate over the dried mulberries and spelled flakes with cardamom and a little bit of sea salt. When she cooked it all together it turned out to be Paulùns Granola. She ate it all and didn't get any bigger because of the low amount of fat in it.

Drömmen du aldrig drömt.
Fin morgon
Publicerat den

Soluppgång vid skolan :)

Drömmen du aldrig drömt.Typical american things
Publicerat den

En pojkvän frågade sin flickvän till homecoming under lunchen idag!
Någon som ville bli homecoming queen:)

Drömmen du aldrig drömt.
Morning practice
Publicerat den

Imorse hade jag morning practice med basketlaget. Jag steg upp 5.35 för att bli hämtad av Alyssa 6.10. Jag klädde på mig, tog två bars som jag kunde äta till frukost och försökte vakna! Träningen bestod av styrka. Eftråt duschade vi och JA, omklädningsrummen ser ut precis som i filmerna. 
Nu ska jag ha choir!

Drömmen du aldrig drömt.Coachning
Publicerat den

Kerrigan coachade barn igår så jag och Marie hängde på!

Drömmen du aldrig drömt.