Trist
Publicerat den

6 månader har gått. Mina första tre månader var inte särskilt njutbara men jag lärde mig å andra sidan en hel del. Jag har fått bolla många tankar med mig själv vilket gjort att jag har lärt mig att ta egna beslut och att våga tro på mig själv. Efter många känslor fram och tillbaka och överläggningar har jag bestämt mig för att byta familj. Min familj har varit ett stort hinder för mig. Jag har inte trivts hos dem vilket gjort att jag inte velat vara med dem. Vi är för olika; jag är mjuk och känslosam medan de är mer konfronterande och hårda. Det har tagit alldeles för mycket energi och jag bestämde mig helt enkelt för att ta steget.
Snart är jag packad och klar! Sjuuuukt mycket grejer :O
Jag har pratat med YFU och min värdfamilj en massa och på lördag ska jag flytta till en temporär familj. Där ska jag bo i 2-3 veckor tills något händer (hittar en ny familj eller något, har ingen aning). Jag vill flytta in hos grannen och de är villiga att ta emot mig men det sa YFU nej till. Jag är inte hundra procent säker på varför men det kan vara att min familj tycker det är stelt. Vi får se vad som händer.
Jag kan känna att jag har slösat 6 månader här i en familj jag inte vill bo hos. Jag har såklart lärt mig mycket om mig själv och nya beteenden. Jag har även insett hur lyckligt lottad jag är som har familj och vänner som älskar mig, ett fantastiskt hem och en bra personlighet (har träffat en del psycho människor).
Det har varit en otroligt jobbig resa med många tårar och jag hoppas att allt ska bli bättre.

Drömmen du aldrig drömt.Punch in the face
Publicerat den

Första dagen av andra terminen. Nytt schema har alla fått och mitt ser ut såhär:

Psykologi är jag supertaggad inför. Vi lär oss om människors beteenden, hjärnan och massa mer!
Fick en otroligt fin bild på Carminho och Kudret under US history. Efter skolan åkte jag hen till Cayla eftersom vi hade träning 16.30. På träningen var vi alla fortfarande sjuka och hade inte tränat på två dagar så vi blev ordentligt trötta. Alyssa armbågade mig på näsan men det gick bra. Det gjorde ganska ont men det känns bra nu. Jag känner i benen hur det dunkar efter träningen!

Drömmen du aldrig drömt.You just gotta love snow days
Publicerat den

Har haft två snow days vilket har varit sjukt skönt. Jag chillade i måndags men idag har jag varit ute på äventyr.
Började med att klippa håret utan särskilt stor skillnad förutom att det blev kortare...
Sedan åkte jag till Aubree's för att äta lunch med laget.
De har amerikansk mat haha.
Jag träffade Cayla där eftersom hon kom dit först.
Efter att vi ätit på Aubree's åkte alla hem till Taylor för att träna på vår dans som vi ska ha som flashmob under träningen. Lauren (ass. Coach) är med i flash mob-en men coach Bavineau har ingen aning.
Efter det åkte jag och Katie och såg på bio. Vi såg the Wolf of Wall street. Det var mycket sex, droger och pengar men bra var den. Jag fick middag hemma hos henne även fast jag var brutalt mätt.
En din bild på oss!!
Och en bild på Katie när hon är gangster...

Drömmen du aldrig drömt.Jag är för lat för att...
Publicerat den

Blogga när jag har snow days. Nej det var inte världens bästa ursäkt. Jag vet inte riktigt varför jag inte har bloggat... Jag tappade suget det här senaste dagarna antar jag.
Det här har jag i alla fall gjort under helgen:
Från lördag lunch till söndag kväll bodde jag i princip hos Cayla. Det var såklart superkul!!
Vi åkte och "shoppade" lite med hennes pappa och hans fru. Körde en typisk whit girl med starbucks.
Jag hittade den perfekta mannen :)
Vi tog foton på skor?
Åt lunch på en restaurang.
Kom tillbaka till hennes mammas hus och hängde på golvet i väntan på att något kul skulle hända. Det ser ut som att vi håller varandra i händerna men det gör vi inte haha. Jag håller i ett timglas.
Kommer inte riktigt ihåg vad vi gjorde men vi hittade nog på något innan vi åkte till Caylas mammas blivande man.
Han är inte så galen som han ser ut haha.
Vi var på bio och såg Ride Along. Vi fick även se en väldigt stor rumpa. Jag tror hon gillar pop corn.
Det här är jag, Cayla och hennes mamma. Jag hade jättekul när jag bodde hos dem och hoppas att jag får göra det igen (såklart jag kommer göra det).

Drömmen du aldrig drömt.Basketball game against Adrian
Publicerat den

Vi spelade mot Adrian och vann med 51 mot 24! Jag spelade väldigt bra och gjorde hela 12 poäng!! Trodde det var 14 men det är inte så stor skillnad.
Ser helt cp ut men glad var jag!!
En snapchat skickad av Cayla på en del av laget! I love them. Våra två "bänkvärmare" (hemskt men sant) fick spela och spelade riktigt bra idag, är sjukt glad för deras skull. Vi åt på Aubree's efteråt och jag blev sjukt mätt. Nu ska jag sova, godnatt!

Drömmen du aldrig drömt.Auto show detroit
Publicerat den

Idag på förmiddagen åkte min värdmamma, Kerrigan, Darby, Marie och jag in till Detroit för att kolla på bilar! Jag tog med mig kameran men en del bilder blev heeeeeeeelt galna eftersom jag hade någon konstig inställning, hehe.
Det här var del 1... Jag har 20 bilder till att lägga upp!
Det var kul och jag köpte en T-shirt som jag kan lägga upp en bild på senare.
Nu drar jag till Cayla, ses!
 
Drömmen du aldrig drömt.Game
Publicerat den

Vi spelar mot Adrian klockan 7 och vi SKA vinna.
 
Drömmen du aldrig drömt.Sushi!!
Publicerat den

För första gången i USA åt jag sushi!!
Åkte dit med Cayla, Paige och Paige's syster Claire. Jag tog california rolls eftersom det är min favvo.
Det orangea är fiskrom, nomnom!
Det var första gången Cayla prövade sushi och hon gillade det, kalas!!
Vi är klara med våra exande och nästa vecka börjar andra terminen. Imorgon ska jag åka till Detroit på en auto show (bilmässa skulle jag nog översätta det till). Efter det har jag en basketmatch! Mellan Detroit och basketmatchen ska jag till Cayla och sedan träna på en flashmob laget ska göra på vår coach under träningen.
Jag ska ta med mig kameran imorgon till bilmässan och ta finfina bilder.

Drömmen du aldrig drömt.Latest news
Publicerat den

Vi förlorade vår match i fredags vilket var synd. Det var nog första gången jag frät och faktiskt var ledsen för att vi förlorade.
Vi hade team sleepover med nästan hela laget vilket såklart var sjukt kul.
På lördagen hade vi YFU-möte där jag träffade Julia.
Marie höll på att somna så vi filmade henne och mitt i filmen kollade en snygg kille rakt in i kameran och skrattade lite. Han ser lite ung ut bara.
Judith vill inte vara med på bild när hon tjockar sig hihihi.
Efter åkte jag, Julia och Mo (en snygg men ung tysk som är taggad på mig) till pioneer för att se på en talangshow. Vi mötte upp en annan snygg men ung tysk som heter Marco och som gillar Julia. Efteråt åkte jag och Julia hem till henne och sov.
På söndagen hade jag träning och fick se den nya ikonen i gymnastiksalen. Ser fett bra ut tycker jag!
Åt lite svenska kakor, underbart!!
Idag hade vi finals i två ämnen men det var ganska lätt. Här är på franskan med Rosie och Kait. Fun Times! Game day och det firar vi me den bild på Judith
Vi spelar mot Manchester. United. Nej men det hade varit coolt.

Drömmen du aldrig drömt.I mina öron...
Publicerat den

Leave the world behind
John Legend – All of Me
 
 
 
Drömmen du aldrig drömt.Less than half left
Publicerat den

Nu har jag varit här i 150 dagar vilket innebär att mer än hälften är avklarat. Vill verkligen inte åka hem men samtidigt saknar jag ju alla...

Drömmen du aldrig drömt.Kamerabilder från min födelsedag
Publicerat den

En tårta som inte växte när man stoppade in den i munnen. Om ni inte fattar så hatar jag all mat som är så fet eller mäktig så att det känns som att det växer i munnen.
Hallon är mitt absoluta favoritbär, mums fillebabba.
Ehhh, mysig dubbelhaka jag jobbar på när jag öppnar min present.
Jag fick en Jawbone Jambox av min värdfamilj. Den är silvrig om det inte syns. Älskar den redan!
Mitt älskade basketlag som jag kände för att ta bild på. Kortet jag har tagit kort på är inte mitt verk, det var någon riktig fotograf som fotade våra lagbilder.
Provade min fina pyjamas med en realtivt ny kofta. Det passade jättebra :) haha låtsas vara spontan på bilden LOL. Jag ville bara ha en bild där man såg hur fint och lockigt mitt hår var, okej?
Imorgon är det fredag vilket innebär: Last day of spirit week (BLACK OUT), Game day, pep assembly där de kommer presentera båda varsitylagen. Alla har varsin partner (jag har två killar eftersom killarna är fler) som de går ut med och gör något "kul" med. Vi får se hur det blir... Jag ska försöka få Judith eller någon att ta bilder på mig när jag går ut.
 
Drömmen du aldrig drömt.Dagens bästa grattis
Publicerat den

OSCAAAR, du är den bästa brorsan jag har!

Drömmen du aldrig drömt.Födelsedaaaaag
Publicerat den

Basketlaget målade the rock för mig men någon målade över det... :( såhär såg det ut i alla fall:
För er som inte fattade något när jag skrev the rock så är det en stor sten man ser när man kommer till skolan. Vem som helst får måla den och skriva vad man vill.
Efter träningen åkte Katie, Amanda och jag till Aubree's för att äta middag. Jag åt riktigt fet mat och det kändes fett (haha) bra. Tack för alla gratulationer!!!
Juste, det här fick jag... Det är alltså 12 paket Reese's vilket innebär 24 peanut butter cups. Jag gav nästan bort alla under franskalektionen. 
Judith is watching you by the way...
Det här är från Dannas fina video till mig.
Det här med!
Och denna haha

Drömmen du aldrig drömt.

Lycka
Publicerat den

Lycka för mig är att känna att jag har personer som bryr sig och älskar mig i mitt liv. Jag har varit vaken i fyra timmar och har fått så många fina och betydelsefulla gratulationer att jag inte bet var jag ska ta vägen. Jag skypeade med mamma och pappa i morse vilket gjorde att min dag startade på topp. Efter det kollade jag på en video Daniela har gjort till mig. Det var nog det finaste någon någonsin gjort för mig. Jag började gråta så fint var det.
Jag förväntade mig den sämsta födelsedagen på länge men nu inser jag att det är helt tvärtom. Jag är otroligt glad över att jag har alla mina vänner och min familj. Jag är även otroligt glad över att jag åkte till USA och att jag började spela basket här. Basketlaget är underbart och jag älskar verkligen basket.


Drömmen du aldrig drömt.Silver feather
Publicerat den

Mitt sista projekt i jewelry var en ring till mig själv. Idag blev jag klar med den, såhär ser den ut:
Kanske lite många bilder men vem bryr sig? 
Vi hade även en match idag mot Saline. Vi började matchen dåligt men tog tag i det och vann tillslut med två poäng. För er som undrar spelade jag bra och mycket.
Classic team dinner-bilder:
Beautiful!!

Drömmen du aldrig drömt,Game day, playing Saline!
Publicerat den

Två av våra bästa spelare är skadade så det är lite nervöst. Jag kommer å andra sidan få spela mycket. Jag är såklart taggad till tusen!!!
Failade bubblor!!
Jag fyller ju år imorgon vilket ska bli intressant...
Tack telefonen (som att jag skulle glömma?)

Drömmen du aldrig drömt.Min nya kamera!!
Publicerat den

Här är lite bilder tagna med min nya kamera!! Det är så glad för den. Tack mamma och pappa för den bästa julklappen!
Izzy och jag smygåt lite choklad i skafferiet. Det här var min absolut första bild med min kamera. Är glad att den blev på just Izzy. Hon är supermysig och rolig, love her!
Mysisar, Annalisa och katten Leo (tror jag)
Grannbarnet Annalisa som kramar (stryper) en av deras kissemissar.
Tvillingarna som vi kallar dem. Alex och Marie.
De är som syskon och de har sjukt kul tillsammans.
Izzy som jag pkte till korna med idag igen. Idag satte vi på dem grimmliknande rep runt kornas huvuden och försökte lära dem att gå i koppel. Det var som en stor, tung och stark hund. Det är viktigt att de kan gå med "koppel" eftersom de ska på någon slags utställning för att säljas och sedan ätas (fett hemskt).
Anna som pussar mig på kinden. Hon är lillasystern jag alltid drömt om.
Joslyn. Mamman i grannfamiljen. Hon är sååå mysig.
Random pic, tyckte det var kul att leka med kameran och mina två olika linser.
Ziggy och Zoey. Den andra hunden ser ut som den till höger och heter Dakota.
Den nya hundvalpen, hur söt? Jag som inte ens gillar hundar tycker faktiskt att den är söt. Å andra sidan har jag inget emot hundvalpar... hehe.
 
Drömmen du aldrig drömt.Skidor!!
Publicerat den

Idag åkte jag till Mount Brighton för att åka skidor. Har saknat att åka, det är så himla roligt.
De svarta backarna (tror i och för sig att det bara var en) var ungefär som röda hemma.
Wiiiee skidlift. En sak som förvånade mig var att de flesta liftarna inte hade någon säkerhetsbygel. Man satt helt öppet och kunde hoppa av hur enkelt som helst även fast det var 10 eller mer  meter över marken. Amerika förvirrar mig. En annan liknande sak är skolbussen. Skolbussen stannar innan tågspåret och öppnar dörrarna för att lyssna om ett tåg kommer samtidigt som de inte ens har säkerhetsbälten. Någon gång har en skolbuss alltså blivit påkörd av tåget fullt med ungar och nu måste de stanna. It makes no sense!!
Det var i alla fall fin utsikt över detta annars väldigt platta Michigan.
Instagrambilden!
Till middag innan träningen åt jag enchilada och sallad.
På träningen kollade vi på vår inspelade match och pratade. Vi pratade om matchen och vad vi skulle förbättra men även om att vi måste vilja det här med hela hjärtat. Jag, Morgan och Alyssa har vår sista säsong men hela laget måste inse att allt det här är precious. Jag inser hur mycket jag älskar basket men framförallt amerikansk basket. Det är obeskrivligt och jag vill inte att det ska ta slut. De sa även att vi måste öppna upp för varandra och att vi måste utmana varandra på träningarna. Jag blir sjukt peppad av sådana snack så jag ville gå och träna direkt men jag får vänta tills imorgon.

Drömmen du aldrig drömt.Såhär har ni aldrig sett mig förut...
Publicerat den

Såhär har ni aldrig sett mig förut:
Och absolut inte såhär:
Min granne Izzy har två kossor och två grisar. Jag har insett varför folk säger "det ser ut som en svinstia" eller "äter som en gris". Jag har lärt mig några nya ord på engelska också:
Pitch fork - högaffel
Pitcher - ungefär kanna
Två till som jag tydligen inte lärde mig eftersom jag inte kommer ihåg...
Ice!!! Jag skulle gå hem från grannen och märkte hur isigt det var och stannade. Jag fortsatte glida för att det var så halt! Tänkte för mig själv "Bambi på hal is".
Snart är det Valentines day och grannarna har pyntat hela huset med hjärtan och liknande.
Idag ska jag åka skidor på en trash Hill, är sjukt taggad!!!

Drömmen du aldrig drömt.Surt
Publicerat den

Avslutade tirsdagsträningen med att åka sparkcykel och trehjuling med Taylor.
Lovely.
Igår, fredag hade vi ju som sagt match. Innan vi började spela var jag sjukt nervös. Vi hade två spelare med stukade fötter. Jag skulle starta matchen vilket gjorde mig ännu mer nervös. De första sekunderna var jag mest nervös och sprang mest runt och såg lost ut. Sen lyckades jag bli mer fokuserad och spelade en jättebra match. Jag gjorde minst 6 poäng. Jag är osäker eftersom jag inte räknar sånt hehe. Min Dad filmade alla minuter jag var på plan. Jag planerar på att göra ett videoinlägg med det.
Vi förlorade dock matchen med 1 poäng... Det var riktigt surt måste jag säga! Vi låg under med 3, det var 9 sekunder kvar och jag fick två straffkast. Jag koncentrerade mig och tänkte "korgen och jag" om och om igen. Jag satte båda men vi lyckades inte vinna ändå... BLÄ
JV-matchen. 
I skolan hade jag på mig finkläder och såg ut såhär:
Jag kan inte bestämma vilken bild som är bäst, hehe. Kjolen är ny från american eagle och kostade mig $25 (ca 160kr).
När jag kom hem från matchen väntade det ett paket på mig. Innan jag öppnade det visste jag inte att min kväll skulle bli himlans mycket bättre.
Min kamera kom!!! Det är en Canon rebel sl1 som mina svenska parents gav mig i julklapp. Den är ganska liten och nätt vilket jag gillar.
Idag ska jag fixa och dona med den.

Drömmen du aldrig drömt.10 januari
Publicerat den

Idag har jag tre ganska nära kompisar som fyller år. Katha, Krisse och Izzy (min  granne här i USA). GRATTIS PÅ ER SVENNAR!! Jag saknar er men i sommar ses vi och har kul tillsammans. HAPPY BIRTHDAY IZZY.
Hahah kolla vad jag hittade Kisse och Danna....
Game day idag och vi ska klä upp oss. Kanske tar en bild med några från laget och lägger upp. Vi möter Ypsi och jag är såklart supertaggad. 

Drömmen du aldrig drömt.En blå dag
Publicerat den

Första dagen i skolan efter lovet och jag är blååååå. Vi fick tre snödagar vilket var otroligt skönt!
Hela simlaget har förresten blonderat håret. Det ser hemskt ut.
Det här är alla utbytesstudenter i min US history som är med i simlaget. Kudret står i mitten.

Drömmen du aldrig drömt.Sledding
Publicerat den

I onsdags åt jag lunch på en Kinarestaurang och åkte pulka med basketlaget. 
Jag kom först. Det var ensamt.
Jag tycker det låter supertpntigt och falskt när alla utbytesstudenter säger "I love these girls so much" men det är en helt annan sak att love någon i USA. Jag har sjukt kul med dem och då love-ar jag dem.
Coach Lauren.
Shelbea, Cayla och Hannah. 
Katie och Cayla!
Shelbea ramlar på guppet, haha.
Maggie
Hannah.
Amanda var också med men hon kom inte med på bild.
Katie fastnade i djup snö.
Efteråt drack jag en varm kopp caramel coffee.
Innan practice åkte jag hem till Katie. Hon bor för övrigt mitt i ingenstans men hennes hus var fint.

Drömmen du aldrig drömt.Snow day 2
Publicerat den

Idag fick vi reda på att vi inte har skola inorgon heller vilket jag och tyskan utnyttjade. 
Vi åt Reese's, gjorde vårt eget scattergories, stylade hennes hår och sminkade henne så att hon såg ut som hitler. Det var fruktansvärt likt måste jag säga.
Här ligger jag och spelar scattergories.
Till middag åt jag sallad och soppa.
Juste jag har inte sagt det men vi fick Reese's pajer i julklapp.
Med andra ord en brutalt stor Reese's peanut bitter cup. Efter att ha smaskat på den känner jag att jag måste träna extra imorgon. Jag har inte heller spelat basket sedan i fredags så jag känner mig lite tjock (inte alls egentligen men aja).
Inatt ska jag drömma om sommarplaner och killar.

Drömmen du aldrig drömt.En så kallad Snow day
Publicerat den

Måndag och ingen skola eftersom det är snöstorm!
Såhär såg det ut i lördags.
Men ikväll blev det kallt och snöigt på riktigt. Känns mer som Alaska än Michigan.
Otroligt vackert är det i alla fall.
Nu har det snöat en massa, tror det är ungefär en halvmeter om inte mer. Imorgon ska vi skotta men sedan har jag inge speciella planer. Jag tänker nig skjuta lite i vårt garage så att jag inte tappar basketen.
Till middag fick jag det här:
BBQ-kyckling med butternut squash.

Drömmen du aldrig drömt.Plask
Publicerat den

Haft en supermysig och rolig kväll med Judith och hennes värdfamilj. Vi badade med min telefon eftersom jag har ett Liverpool skal på den. Den ska tåla det Nesta nu vilket är skönt. Det bästa med skalet är att det inte är någon plast framför glaset utan bara en gummilist i kanten. 
Bilderna under vatten blev lite halvtaskiga och väldigt fula. 
Såhär blev det när det fanns vatten på kameran.
Vi åkte rutschkana, roligt roligt.
Efter badet åkte vi in till Ann Arbor med hennes värdpappa och åt på ett mexikanskt ställe och spelade på ett typiskt amerikanskt spelhus eller vad det nu heter.
Bästa quesadillan i mitt liv. Killen pressade ut degklumpen på plats och stekte den. Guacamolen hade tomatbitar i sig ville jag inte är van vid men sjuuuuukt god.
På spelstället spelade vi basket och fick typiska tickets som man har sett i alla filmer.
Vi samlade ihop 147 st och när vi handlade avrundade killen i kassan upp det till 210. Fråga mig inte hur han fick det till 210 men det var antagligen bara för att han ville vara snäll. Vi fick varsin typisk fingerboja.
Man stoppar in ett finger på varje sida sedan är man fast. Ju mer man drar desto mindre kommer man ut. Jag köpte ett suddgummi för mina 200 poäng. Det ser ut som en groda.
Det var stort med biljard och air hockey.
Imorgon ska jag spela ett lacrosse tournament. 

Drömmen du aldrig drömt.Paket från grannarna
Publicerat den

Tack familjen Holmquist för paketet ni skickat!!
Superspännande
Singoalla som jag har saknat så mycket!
Har redan mumsat i mig (tillsammans med Marie) lite choklad. Nu ska jag åka och simma med Judith, vi får se hur det går. Jag har köpt en ny bikini på rea, sjukt snygg och billig!
Längtar till Hawaii så att jag kan använda den på riktigt och inte bara i en simhall. Den är från VS där jag även köpte massa billiga underkläder.

Drömmen du aldrig drömt.Nyår!
Publicerat den

Det här var den konstigaste nyårsaftonen jag någonsin haft. Jag trodde USA skulle gå fullt ut på nyår men nehedå. Jag spelade spel och la pussel hos grannarna fram till tolvslaget. Inget speciellt hände och jag och Marie kom hem 00.35 till ett mörkt och tyst hus. Vi såg inga fyrverkerier. Kvällen slutade med att vi satte på partylamporna i vårt fönster och drack Dr. Pepper och åt choklad.


PARTY.

Drömmen du aldrig drömt.